13 Kasım 2017 Pazartesi

Turizmci ve seyahat yazarı sn. Sevil Deniz Bizim Eğirdir Platformu organizasyonunda Eğirdir'de

Turizmci ve seyahat yazarı sn. Sevil Deniz Bizim Eğirdir Platformu organizasyonunda Eğirdir'de ve bölgemizde idi. Platform üyelerimiz KÜÇODER Başkanı Mehmet ÇELİK ve Genel Koordinatörü Yavuz DİLMEN'in yönlendirmesiyle, dört gün boyunca bölgemizin ancak bir bölümünü gezebildiğimiz süreçteki izlenimlerini "Eğirdir Rehberi" olarak yazıya döken SAYIN Deniz'e Bizim Eğirdir Platformu olarak teşekkür ederiz.
____________________________________________________________________________



Eğirdir Rehberi
Tarihe Tutulan Işık Eğirdir
Eğirdir; kültürel tarihi, antik kentleri, eşsiz faunası, renkleriyle sizi büyüleyen doğa harikası gölleri, misafirperver halkı, Yeşiladası ile birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış.
Tanrı’dan torpilli bir kent Eğirdir.  Eğirdir ve çevresi turizmin dört mevsim yapılabildiği ve her türlü doğa aktivitelerine meraklı misafirlerini mutlu edecek seçenekler sunan bir bölge… Bu bölge gerçekten de sıra dışı manzaraları her an size sunuyor.
Sakin Şehir Eğirdir…Eğirdir Cittaslow  ile gündemde…
Eğirdir’in Cittaslow Şehri olduğunu biliyor muydunuz? Eğirdir’de oldukça önemli çalışmalar yapılmaya başlanmış bile… İstanbul’un kaosundan kaçarak uçakla neredeyse 1.5 saat içerisinde bölgenin yavaş yaşamına ayak uydurabiliyorsunuz.
Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu’nda ‘’Gastronomi ve Butik Oteller’’ hakkında verdiğim konferans sonrasında, Bizim Eğirdir Platformu’nunorganizasyonu ile bölgeyi gezme ve tanıma fırsatını bulabildim.
Gezim sırasında bana bölgeyi tanıtan akademisyen Sn. Çetin Meydan’aEğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’e ve Bizim Eğirdir Platformu’na, verdikleri değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.
İhmal etmiş olduğum kültürel mirasımızın değerli hazinelerini inanır mısınız 4 gün boyunca sabah saat 09:00’da başlayan gezilerimiz, neredeyse gece yarılarına kadar devam etti. Ve görmek istediğim birçok kültürel değerlerimiz yarım kaldı diyebilirim. Tarihi miras ve doğal güzellikler açısından, sözcüklerin yetersiz kaldığı, güzellikleri tanımlamakta zorlanacağınız bir bölge… Bu bölge gezmekle bitmiyor.
Eğirdir bölgesine Cennet-i Abad denildiğini biliyor muydunuz? Gerçekten de burası sıra dışı bir cennet.
Eğirdir Göller Bölgesi’nin merkezinde, Eğirdir Gölü çevresinde bulunan göllerin başlıcaları; Kovada Gölü, Gölcük Krater Gölü, Burdur Gölü, Akşehir Gölü, Beyşehir Gölü…
Eğirdir Halkı Mustafa Kemal Atatürk’e Can Adası’nı Hediye Etmiş!
Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930 yılında ziyareti sırasında Eğridir için söylediği söz ‘’ Ne muhteşem manzara… Gezi sırasında rahatsızlanan Atamıza doktorlar bol oksijenli Eğirdir havasının iyi geleceğini söylemişler ve gerçekten de Atamız hızlı bir şekilde iyileşmiş. Her yıl 6 Mart’ta Yüce Atamız için etkinlikler düzenleniyormuş.
Eğirdir Tarihi
Eğirdir, coğrafi konumu nedeniyle tarih boyunca birçok kavimin yaşadığı önemli bir kent.  Bölgede geçmişten günümüze birçok uygarlığın izlerini bulmak mümkün. M.Ö. 1800-1200 yıllarından itibaren Arzawa Kırallığı ile Luwiler sonrasında sırasıyla , Frigler’e, Lidyalılar’a, Persler’e, Romalılar dönemine ait antik kentler ve tarihi eserler bulunmuş.
Bölge Bizans döneminde ‘’Prostanna’’ diye anılan Eğirdir’in  Helenistik Dönem’de Akritur’’ Akroterion olarak anılıyor.
Apollon Kelebeği’nin İzinden…
Apollon Kelebeği’nin Kanatları Arasından 7 Renkli Göl Eğirdir…
Dağlık bölgelerde yaşayan Apollon kelebeği 6.000 m. yükseklikte bile yaşayabilen, oldukça güzel bir kelebek türü... Vücutları kürke benzeyen siyah tüylerle kaplı, siyah benekli beyaz kanatlar diğer kelebeklere oranla daha büyük. Kanatları oldukça narin. Papilionidae familyasından gelen Apollon, büyük çayırlar üstünde uçmayı ve beslenmeyi seviyor. Çiçeklerden  beslenirken dikkatlice yanlarına yaklaşabilirsiniz. Apollon kelebeğinin nesli ne yazık ki tehlikede. Koleksiyonerler’in ve asit yağmurlarının neslinin tükenmesinde oldukça etkisi olduğu söylenmekte. 2500 yükseklikteki dağlarda  Apollon kelebeklerine rastlamak mümkün…
Kuş Gözlemcileri İçin Eğirdir ve Bölgesi Bir Doğa Harikası
Kuş gözlemcilerinin Kuş Cenneti olan bölgede renkleriyle beni büyüleyen ‘’Yalı Çapkını ve Sarıasma ’’ kuşlarına rastlayabilirsiniz. Küçükyazla Tepesi’nde kuşların doğal yaşamından harika kareler yakalamak mümkün.
Kovada Gölü Milli Parkı, Kasnak Meşesi Tabiatı Koruma Alanı, Çandır-Baraj çevresi, Eğirdir Gölü Hoyran kısmı, Burdur Gölü’nün Keçiborlu ilçesi sınırları, Beyşehir Gölü’nün Yenişarbademli ve Şarkikaraağaç ilçelerini kapsayan alanlar kuş gözlemciliği için elverişli olup, her yıl bu bölgelere genellikle İngiltere ve Fransa’dan kuş gözlemcileri gelirmiş.
Eğirdir Gölü, bölgede kışlayan küçük karabatak, macar ördeği, elmabaş, patka, tepeli patka, Sakarmeke ile Önemli Kuş Alanı (ÖKA) statüsü kazanmış.
Endemik Bitki Gözlemciliği
Bölge’de endemik bitki gözlemciliği Kasnak Meşesi Tabiatı Koruma Alanı, Kovada Gölü Milli Parkı Alanı, Dedegöl Dağları etekleri, Çandır Yazılı Kanyon Tabiat Koruma Alanı, Sarpdağ etekleri, Çandır Söğüt Yaylası’nda yapılmakta…
Trekking (Doğa Yürüyüşü) Parkurları
Doğanın eşsiz tonlarında yürüyüş yapmak, hayatın keyfini çıkarmak istiyorsanız, bölgenin parkurlarını sizin için araştırdım.…
Eğirdir - Akpınar Köyü (8 km), Eğirdir - Oluklacı Yaylası (5 km)
Yukarı Gökdere Köyü - Kasnak Meşesi Tabiatı Koruma Alanı (10 km), Yukarı Gökdere Yol Çatı - Kovada Gölü Milli Parkı (10 km)
Kovada Gölü Çevresi

Aşağı Gökdere-Arbeterum (Ağaç Müzesi)-Su Çatı-Gökbüvet Kanyon-Çandır Yazılı Kanyon (30 km) Sütçüler Batı İstikameti - Roma Harabeleri, Söğüt Yaylası - Yangın Kulesi - Akçal Tepesi
Aksu Zindan Mağarası - Aksu İlçe Merkezi (3 km), Yakaören Köyü - Gelincik Tepesi
Eğirdir - Bedre Plajı - Altınkum Plaj Tesisleri (8 km), Kasımlar - Fındık Kesme (kamplı)Kesme - Asarcık - Çukurca (kamplı, 5 km)
Eğirdir Bölgesi Doğaseverler İçin Oldukça Değerli…
Dağcılık sporuna gönül verenlerin parkurlarından oldukça etkilenmesi nedeniyle bölge oldukça popüler.
Başta 21 yıldır yapılan dağcılık şenliği ile Dedegöl Dağı, Davras dağı,   Barla dağı  ve Sarp Dağ, doğaseverlerin ve dağcıların en çok tercih ettiği dağlar arasında…  Bölge doğa yürüyüşleri ve fotoğraf karelerine yansıyan eşsiz manzaralarıyla ünlü. Davras, Barla, Dedegöl, Akdağ, Sarpdağı, Eğirdir Sivrisi  ETUDOSD Derneği ile birlikte yürüyüşlere çıkabilirsiniz.
Foto Safari
Eğer doğada fotoğraf çekmeyi tercih edenler arasındaysanız,
Kovada Gölü Milli Parkı, Sütçüler Çandır Yazılı Kanyon Tabiat Parkı, Eğirdir Yukarıgökdere Köyü Kasnak Meşesi Tabiatı Koruma Alanı, Eğirdir Akpınar Köyü, Yalvaç Men Tapınağı, Yalvaç Pisidia Antiokheia, Yalvaç Aşağı Tırtar Köyü Kaya Mezarları, Hoyran Gölü, Şarkikaraağaç Kızıldağ Orman Milli Parkı, Yenişarbademli Melikler Yaylası, Sütçüler Tota Yaylası foto safari için tercih ediliyor.
Davras Dağı
Isparta ve bölgesi kayakseverler için cennet…
Davras Dağı 23.5 km’ lik parkurları ile Batı Akdeniz’in en önemli kayak merkezi olarak bilinmekte… İsterseniz Davras Dağı’nda konaklayabilir, ya da Eğirdir’de konaklayıp  22 km uzaklıktaki kayak merkezine günübirlik ziyaretler gerçekleştirebilirsiniz.
Eğirdir Garı
Eğirdir- Dinar Demiryolu Hattı, Batı Cephesi için oldukça önem taşıyan, ordumuzun Kurtuluş Savaşı’nda Yunanlılarla yaptığı savaşın kazanılmasında çok etkili olmuştur. Atatürk bu nedenle bölgeye şükran ziyaretinde bulunmuş. Bu kadar tarihi değere sahip olan geçmişine sahip çıkan Eğirdir halkı, Eğirdir Garı’nın satılmaması için oldukça etkili çalışmalar yapmışlar.
Eğirdir’de Nereler Gezilir?
Akpınar Köyü Seyir Terası
Eğirdir Gölü’nü kuşbakışı izlenebileceğiniz seyir terasından gölün olağanüstü büyüklüğünün farkına vararak, yedi renge bürünen göl de eşsiz manzaraları fotoğraflayabilirsiniz. Manzaranın eşsiz karelerini yakalamak için burada uzun bir mola vermek lazım.  Manzara seyrederken tahinli gözlemesini tadabilirsiniz.
Akpınar Yörük Çadırı T:  0246 311 21 25
Ayestefanos Kilisesi
Eğirdir’in Yeşilada bölgesinde bulunan kilisenin yapılışı 18.yüzyıl’a kadar uzanıyor. Her yıl düzenli olarak 1 Eylül’de Rumlar bu kiliseye gelip hacı oluyorlarmış.
Eğirdir Sivrisi
1750 metre yüksekliğinde olan Eğirdir Sivrisi olarak biline dağ, Prostanna Antik Kenti’ne ev sahipliği yapmış. Panoraması ile adeta sizi büyülüyor.
Tarihi Pınar Pazarı
Tarihi Pınar Pazarı, başlangıç tarihi bilinmese de 800 yıl öncesine kadar tarihlenen, geçmişten günümüze bölgenin en eski pazarı. Eylül ayından itibaren haftada bir gün pazar kuruluyor. Sekiz hafta boyunca pazardan, süt ve süt ürünleri, sebze, meyve ve hayvan satışı yapılıyor. Çevresindeki yerel restoranlarda yerel yemeklerden tadabilir, yerel halkla sohbet edebilirsiniz.
Baba Sultan Türbesi
Anadolu’nun çeşitli yerlerinde tarikat liderlerinin yoksulları doyurmak, din eğitimleri vermek için yaptırılmış. O çağlarda Eğirdir’in bilim merkezlerinden biri olduğu biliniyor.
Ertokuş Medresesi Atabey
Malazgirt Zaferi ile Anadolu egemenliğinin Selçuklulara geçmesinden sonra, Atabey’i 1224’de Alâaddin Keykûbat’ın Sûbaşısı Antalya Valisi bulunan Mubârizüddin Ertokuş almış.
Selçuklular döneminde bilinçli bir şekilde kervansaray ağıyla donatılan Konya – Antalya güzergahındaki yerleşimlerden birisi olan Agros’a (Atabey) önem verildiği, Ertokuş tarafından burada 1224 yılında inşa ettirilen Medreseden anlaşılmakta. 13. yüzyıl başlarında tamamen Türkleşen bölgede, önemli bir yerleşim merkezi olarak beliren Atabey’deki Medrese, Osmanlı Devleti eğitim sistemi içinde de fonksiyonunu devam ettirmiş.
Keyhüsrev Kervansarayı
Klasik Selçuklu Hanları’ndan biri olan Keyhüsrev Kervansarayı, Eğirdir Gölü kıyısında Yeni mahalle bölgesinde yer alıyor. 1237 yılında Gıyasettin Keyhüsrev tarafından yaptırılmış. 64 yıl sonra yangında büyük çapta zarar gören han bugün yıkık durumda.
Yeşilada
Eğirdir şehir merkezine 1.5 km. uzaklıkta olan Yeşilada, 9 hektar alan üzerinde taş temelli ahşap evleri, dar sokakları ve küçük balıkçı barınağı ile otantik özelliğini korumakta. Eskiden halk arasında ‘’Nis’’ olarak bilinen ‘’Yeşilada’’,  balık lokantaları ile ünlü…
Ada’da ayrıca Hıristiyanlarca kutsal sayılan Aya Stefanos kilisesi yer almaktadır. Dünyanın en eski belki de ilk Kinisaları yani rahibe okulları burada yer alıyor. Mübadele döneminden önce Burdur, Afyon ve Isparta Hristiyanları’nın senede bir defa burada toplandıkları ve hacı olmak için gölün kuzeyindeki Hoyran’a gittikleri, burada bulunan ve içinde Meryem Ana Manastırı’nın bulunduğu Limnai Adası ve Frig dönemi Tırtar Kaya Mezarları bölgesinde 3 gece kalarak hacı oldukları bilinmekte…
Uzun yıllar Türklerle birlikte Yeşilada’da yaşayan Rumlar, Mübadele Zamanı Atina’nın Nikea şehrine göç etmiş.
Aksu Zindan Mağarası
Zindan mağarası içinde kış ve bahar aylarında oldukça kuvvetli akan yeraltı deresi bulunmakta. Eurymedon Açıkhava Tapınağı ve Roma köprüsü Zindan Mağarasına yakın konumda…
Barla
Barla Eğirdir’e 25 km uzaklıkta bulunan, Eğirdir Gölü’ne 18 km kıyısı olan yerleşim yerinde, M.Ö I. yüzyıl’da para basıldığı kaynaklardan tespit edilmiş. Bu bölgeyi gezdikçe ne kadar değerli bir bölgede adım attığımı anladım.
Kasnak Meşesi Ormanı
Gökdere Köyü’ne yakın bulunan Kasnak Meşesi Ormanı Eğirdir’e 22 km uzaklıkta… 1987 yılında koruma alanı ilan edilen ormanda, 218 bitki türü bulunmakta. Ormanda tilki, porsuk, sansar, kurt, sincap ve yaban domuzu yaşamakta.
Yazılı Kanyon
Yazılı Kanyon gerçekten de doğa harikası… Buraya âşık olmamak imkânsız. Doğa adeta eşsiz bir görüntüye bürünmüş. Berrak buz gibi suyu, yeşilin her bir tonuna rastlayabileceğiniz ormanın yakınında alabalık tesisleri ve restoranlar bulunuyor. Kanyon’un içinden geçen, St. Paul Yolu, turistlerin en vazgeçilmez rotaları arasında yer alıyor.
St. Paul’un Adını Taşıyan İlk Kent Karabavlu –ADADA
Kentte M.Ö I. yüzyılda sikke basıldığını biliyor muydunuz?
Roma İmparatorluk döneminde özellikle İmparator Traianus, Hadrianus ve Antonius Pius dönemleri Adada’nın en parlak dönemleriymiş.
Roma İmparatorluk Çağı Traianus Tapınağı, İmparatorlar Tapınağı, İmparatorlar ve Zeus Megistos- Serapis Tapınağı ile Yeniköy yolu altında kalan İmparatorlar ve Aphrodite Tapınağı sizi bekliyor. Forum, bazilika, akropol, anıtsal çeşme, açık hava toplantı yeri, tiyatro ve mezar anıtı v.b bulunmakta.
Pisidia Bölgesi’nin antik Kentlerinden biri olan Adada  ‘’ Ada’’  isimli Kutsal Ana Tanrıça Tapınıcısı halkın yaşadığı yer… Antik Kenti’nin tarihi M.Ö 3-4. yüzyıllara dayanmakta.
Çevresi çam ve ardıç ağaçlarıyla kaplı tepeler tarafından sarılmış olan antik kent, sadece bölgenin değil, Anadolu’nun en sağlam kalabilmiş antik kentlerinden biridir. Kent 11 yy. gibi terkedilmiş yakınında bulunan Sütçüler’e taşınmış.
Beyşehir Gölü Milli Parkı
Doğa Yürüyüşü, Fotoğrafçılık, Kuş Gözlem, Sportif Olta Balıkçılığı yapabilirsiniz. Göl içinde 42 adet ada mevcut. En önemlileri ise Mada ve Kızkalesi adaları…
Eğirdir’de Festivaller
Eğirdir’de her sene birçok festival düzenleniyor. Eğirdir bisiklet ve motosiklet tutkunlarının vazgeçilmez destinasyonu. Her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında Dedegöl bölgesinde ETUDOSD Dağcılık Şenlikleri oldukça yoğun ilgi görüyormuş. Eğirdir gölünün çevresindeki dağlar yamaç paraşütü için çok uygun. Süleyman Demirel Üniversitesi Havacılık Kulübü, bölgede havacılık şenlikleri düzenlemekte.
Göl Aktiviteleri
Eğirdir Gölü, ortalama 475 kilometrekarelik yüzölçümü ile Türkiye’nin 4. büyük gölü. Kuzeyde kalan ve daha küçük bir alanı kaplayan bölümüne Hoyran Gölü, güneyde kalan bölümüne ise Eğirdir Gölü deniliyor. Göl de 15 yıldır Triatlon ulusal ve uluslararası yarışmaları yapılmakta. Eğirdir Gölü her türlü su sporları için oldukça uygun. Hatta yelken klüpleri için harika bir göl.
Plaj voleybolu turnuvası da yapılıyormuş ne kadar güzel…
Eğirdir Gölü Plajları
Altınkum Plajı  ince kumlu olup, şehrin içinde ve gölün yüzmeye en elverişli plajı…
Eğirdir-Barla yolu üzerinde bulunan Bedre plajı ise merkeze 11 km. mesafe de 1500 metre sahil şeridi olan ve modern işletmeciliği ile güzel bir yüzme, dinlenme ve kamp  yeri.
Yalvaç Taşevi plajı ve Senirkent Kayaağzı Plajları ise oldukça keyifli.
Eğirdir’e Nasıl Gidilir?
Eğirdir İstanbul’a 600 km uzaklıkta, İzmir’e 382 km, Ankara’ya ise 400 km uzaklıkta. Isparta’dan Eğirdir’e yarım saatte ulaşmak mümkün… İstanbul’dan Isparta’ya THY’nın tarifeli uçağı bulunuyor.
Tarihe Tutulan Işık Sagalassos Antik Kent
Batı Toroslar'ın bir parçası olan Ağlasun dağının güney eteklerinde, 1450–1700 m yükseklikte oldukça meyilli bir arazi üzerine kurulu kentin kalıntıları bulunmakta bu görüntüler karşısında büyülenmemek neredeyse imkânsız…
Sagalassos ‘da insana ait ilk izler M.Ö 10.000’e kadar uzanıyor. Burada bilinen en eski yerleşik düzen ise M.Ö 6500’e ait. Bu tarihte seramik eşya yapımı da başlamış. Ağlasun Vadisi’ndeki ilk tarım yerleşimi M.Ö 4000’de… Hint-Avrupa kökenli insanlar (Hititler ve Luviler) Anadolu’ya yerleşmiş. Milattan önce 14.yy civarında Sagalassos bölgesi Luvilerin etkisi altına girmiş.
M.Ö 1200’den kısa süre sonra Tunç Çağı’nın büyük imparatorlukları tarihten silinirken ve bunların yerini Frigler, Lidyalılar ve  Persler ve Pisidyalılar almış.
Büyük İskender’in, zar zor elde ettiği çeşmelerin görkemiyle anılan Sagalassos, dünyanın en yüksek rakımlı, 9.000 kişilik tiyatrosu ve kendine has kaya mezarlarıyla bilinmekte. Sagalassos'ta bulunan ve Traian dönemine tarihlenen Ares, Herakles, Hermes, Zeus, Athena ve Poseidon büstleri Antik Dönem heykeltıraşlığının önemli örneklerinden sayılıyor.
Ayrıca, içinde pek çok havuz bulunan Roma hamamının da iki katı korunmuş şekilde günümüze kadar ulaşmış. Mozaik kaplı kütüphanesi ise koruma altında…
Antoninler Çeşmesi ise tüm heybetiyle göz kamaştırıyor. Dünyanın en önemli arkeolojik alanlarından biri…
Burdur Arkeoloji Müzesi
Bulunduğu coğrafi konum nedeniyle Akdeniz, Ege, İç Anadolu bölgesindeki uygarlıkların zengin tarih ve kültür hazinelerini bir arada göreceğiniz harika bir müze. Müze’de 68.000’e yakın eseri izliyorsunuz. Pazartesi günü hariç 08:30 -17:30 arasında ziyarete açık.
Beş metre boyundaki Hadrian ve M. Aereleus heykelleri, danseden kızlar heykelleri görülmeye değer…
www.burdurkulturturizm.gov.tr T: 0248 232 22 10
Süleyman Demirel Anıtı ve Müzesi
Süleyman Demirel’in vefatından sonra köyü olan İslamköy’de yapılan anıt mezarı yakın bir zamanda tamamlanacakmış.
İslamköy’e gitmişken büyük bir arazi üzerinde konumlanan, Süleyman Demirel’in doğduğu evi, müzesini, kütüphanesini gezebilirsiniz. 40 yıllık siyasi hayatını ve eserlerini anlatan müze de kitaplarına hayran kalmamak mümkün değil…
Hiçbir zaman köyünü ve köylüsünü unutmayan Süleyman Demirel, köyünü ziyaret ettiğinde köylülerine isimleriyle hitap eder, hal hatır sorar ve sohbet edermiş.          
Eğirdir’de Nerede Kalınır?
Eskiciler Konağı
Eskiciler Konağı Nis Otel, Eğirdir Gölü’nün kenarında konumlanmış, 1905 yılında yapılmış olan konakta geleneksel Eğirdir evi yakın zamanda eski dokusuna sadık kalınarak  restore edilmiş. Eskiciler Konağı, adını uzun yıllar konakta ikamet eden Eskiciler ailesinden almış. Göl manzaralı odalarından her an eşsiz manzaralara şahitlik ediyorsunuz. Aileler’in rahatlıkla kalabileceği harika bir konak. Eskiciler Konağı’nın odalarında misafirler için her türlü konfor düşünülmüş.
Eskiciler Konağı’nda sabah kahvaltıları oldukça çeşitli.  Çocuklarıyla seyahat eden aileler için her türlü konfor düşünülmüş…
Eskiciler Konağı Nis Otel
www.eskicilerkonagi.com Eğirdir  T : 0246 333 20 16
Sagalassos Lodge
Ağlasun’da bulunan Sagalassos Lodge ve Spa Otel, muhteşem doğal manzarası ve kaliteli hizmet anlayışıyla Sagalasoss bölgesinde yer alıyor. Eşsiz orman manzarası, lezzetli yemekleri ile inzivaya çekilebileceğiniz harika bir otel…
www.sagalassoslodge.com Sagalassos Lodge Ağlasun T:  0248 731 32 32
Eğirdir’de Ne Yenir?
Eğirdir Restoranları
Yeşilada Big Fish Restaurant
Yeşilada’nın seçkin bölgesinde konumlanan Big Fish Restaurant’da, gölden yakalanan taze kerevitleri, tavada pişmiş sazanları, leziz mezeleri şömine etrafında tadarak, keyifli bir Eğirdir gecesi yaşayabilirsiniz. Oldukça güzel mezeleri var.  Kurma balık, sazan kızartması ve kerevit mutlaka tadılmalı. Bu bölgede Rumlar’ın yaşaması nedeniyle Ege mutfağının lezzetleri menülere yansımış. Oldukça keyifli bir aile işletmesi… Şu sıralar şömine başında yemek ise ayrı bir keyif…
www.yesiladabigfish.com
Yeşilada Mah. Eğirdir T: 0 246 311 44 13
Melodi Restaurant
Melodi Restaurant, Eğirdir gölü kenarındaki konumuyla oldukça güzel bir manzaraya hâkim. Et ve balık ürünlerini aynı anda bulabileceğiniz iyi bir aile işletmesi.  Gölden çıkan levrekler, sazanlar oldukça güzel.
Charly’s Pension Restaurant
Eğirdir bölgesinin ev yemeklerini tadabileceğiniz, aile işletmesinde keyifli sohbetler gerçekleştireceğiniz, Eğirdir gönüllüsü İbrahim Bey ve tatlı ailesinin yöresel mekânı… İbrahim beyin şeker gibi tatlı anne ve babasınla sohbet etmeyi lütfen ihmal etmeyin. Eğirdir tarihini size anlatırlar.
Kale Mahallesi Eğirdir T:  0 246 311 46 11
Baysallar Alabalık Tesisleri
Yazılı Kanyon’a gittiğinizde doğal bir ortamda, nehir kenarında alabalık çiftliğinde kendi balığınızın havuzlardan çıkarılışını görebilir ve alabalıklarınızı taze taze tadabilirsiniz.
Çandır Köyü Sütçüler T:  0246 358 60 96 
Eğirdir'den Ne Alınır?
Eğirdir Elması Türkiye'nin baştacı. Dönerken elma kurusu, elma ürünleri, kerevit, sazanbalığı, kura balık almadan Eğirdir'den dönmek olmaz.
Bölge o kadar değerli ki inanın 4 gün bile yetmedi… Bence bu bölge için 1 hafta tatil programı yapılmalı…

Sevil Deniz
instagram sevildeniz

http://www.sevildeniz.com/det.asp?id=408&durum=0

2 yorum:

II. Uluslararası Posta Sanatı Sergisi Eğirdir'de Açıldı

II. Uluslararası Posta Sanatı Sergisi Eğirdir'de Açıldı Sergiye, 22 ülkeden 140 sanatçı katılırken 200’ün üzerinde eser ...