26 Haziran 2018 Salı

Bizim Eğirdir Platformu Turizm Bakanlığı İşbirliği İle “Ön Büro” Ve “Kat Hizmetleri “ Branşlarında “İşbaşı Eğitim Kursları” Düzenliyor.

25 Haziran 2018 pazartesi günü saat 17:00 de kurslara katılacak personeller ile tanışma ve bilgilendirme toplantısını organize eden Bizim Eğirdir Platformu (BEP) Başkanı Öğr. Gör. Çetin MEYDAN konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:  
"Bizim Eğirdir Platformu, 2023 Türkiye Turizm Stratejisinde Eğirdir ve bölgesinin, VI. Göller Bölgesi Eko-turizm Gelişim Bölgesi içinde yer alması sebebiyle turizm değerlerinin ekonomiye kazandırılarak bu değerlerin nitelikli bir ürün olarak oluşturulması ve ilgili sektörlerle paylaşılmasına aracılık etmek amacıyla kurulmuş gönüllü sivil toplum kümesidir.
BEP olarak amaçlarımızdan olan bölgemizde nitelikli ve niteliksiz işgücüne önemli çalışma fırsatlarının oluşturulmasına,  yer alan küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişmesine, gençlerin ve toplumun eğitimi ile yerel düzeyde modernizasyon sürecinin sağlanmasına yönelik hedefler koymuş idik.
Bu çerçevede ilçemizde bulunan bakanlık ve belediye belgeli işletmelerde çalışan personellerimizin mesleki niteliklerinin arttırılması için Altıngöl Oteli, Golden Apple Otel, Nis Otel, Charly Pansiyon, Mavigöl Otel yönetimleri ile işbirliği yaparak “Ön Büro” ve “Kat Hizmetleri” Eğitimine katılacak personel listelerini oluşturarak Turizm Bakanlığına yazılı talebimizi ilettik. Isparta Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün 25 Mayıs 2018 tarihli yazısı ile 26 Haziran – 01 Temmuz tarihlerinde “İşbaşı Eğitim Kursları” nı gerçekleştirmek üzere “Ön Büro” branşında Cezzim ÖZDEMİR “Kat Hizmetleri” branşında Selcan ÖZDEMİR’in görevlendirildiğini öğrenmiş bulunmaktayız.
“İşbaşı Eğitim Kursları”na “Ön Büro” branşında 19 personel, “Kat Hizmetleri” branşında ise 17 personel katılacak olup 26 Hazirandan itibaren kurslarımız Altıngöl Otel’de gerçekleştirilecektir.
Eğitime katılarak destek veren işletmelere, eğitimler için salonunu altı gün boyunca  tahsis eden Altıngöl Otel İşletmecisi Sn. Atakan YAZGAN’a, Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’müze,  Kültür ve Turizm Bakanlığı ARAGEM personelimize ve desteklerinden dolayı Eğirdir Belediye Başkanımız Ömer ŞENGÖL’e çok teşekkür ederim.
Bu eğitim sonucunda konaklama işletmelerimizdeki çalışanlarımız ile daha nitelikli hizmet verileceğine ve Eğirdir turizmine ciddi katkılar sağlayacağımıza inanıyoruz."
(AKS)

II. Uluslararası Posta Sanatı Sergisi Eğirdir'de Açıldı

II. Uluslararası Posta Sanatı Sergisi Eğirdir'de Açıldı Sergiye, 22 ülkeden 140 sanatçı katılırken 200’ün üzerinde eser ...