26 Eylül 2019 Perşembe

Eğirdir’in Ada Ülkesi Sanatçıları Topluluğu “Olimpos ve Mitoloji” temalı 1. Uluslararası Posta Sanatı sergisi ile Antalya Olimposta idi







Eğirdir’in Ada Ülkesi Sanatçıları Topluluğu “Olimpos ve Mitoloji” temalı 1. Uluslararası Posta Sanatı sergisi ile Antalya Olimposta idi.

Bizim Eğirdir Platformu bünyesinde kurulan Ada Ülkesi Sanatçıları Olimpos’ta Uluslararası Arkeoloji Günü olan 19 ekim 2019 da “Olimpos ve Mitoloji” temalı 1. Uluslararası Posta Sanatı sergisine imza atıyor.
Küratörlüğünü ISUBÜ Eğirdir Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi  ve BEP Başkanı Çetin MEYDAN, Ressam Keziban Ertuğrul YILDIRIM, Mimar Mehmet Nuri KIVRAK’ın yaptığı sergi Olimposta bulunan Koalao Bungalows İşletmesinde 19 Ekim 2019 günü saat 14:00 de açılacak.
Baş küratör Ressam Keziban Ertuğrul YILDIRIM’ın sorumluluğunda gerçekleştirilen sergi 21 ülkeden 129 sanatçıya ev sahipliği yapacak
Serginin amacı konusunda bilgisine başvurduğumuz ISUBÜ Eğirdir Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi  ve BEP Başkanı Çetin MEYDAN, Binlerce Yıl Önce bir çok mitolojik olaya ve efsanelere ilham veren ,birçok medeniyet ve kültüre ev sahipliği yapan bu tarihi kenti sanatın o güzel dokunuşu ve tınısıyla Dünyanın bir ucundan diğerine sanatın birleştirici gücü ile gündeme getirmek ve  Olimpos Antik Kenti için farkındalık yaratmak, tarih, turizm ve doğa üzerine farkındalık yaratmak istiyoruz açılamasında bulundu.
Meydan, Olimpos civarında birçok başta Olimpos Antik KENTİ, Phaselis Antik Kenti, Arykanda Antik Kenti, antik yerleşimin olması, Çıralı’da olduğu gibi Chimera gibi efsaneye sahip Yanartaş gibi önemli değerlerin bulunmasına dikkat çekti.

Sergiye 21 Ülkeden ve 129 Şanatçı katılacak olup katılacak ülkeler şu şekilde sıralandı.
1.Türkiye -Turkey
2.Hindistan -India
3.Norveç-Norway
4.Ürdün-Jordan
5.Mısır-Egypt
6.Kosova-Kosovo
7.Gürcistan -Georgia
8 .Kuzey Kıbrıs-North Cyprus
9.Rusya-Russia
10.Meksika - Mexico
11.İran -Iran
12.Azerbaycan Azerbaijan
13.İtalya -Italy
14.Cezayir -Algeria
15.Güney Kore Sout Korea
16.Arjantin -Argentina
17.Brazilya-Brazil
18.Danimarka -Denmark
19.Ukrayna -Ukraine
20.Şili-Chile
21 .Kolombiya-Colombia

Sergilenen eserler 














































































































































































II. Uluslararası Posta Sanatı Sergisi Eğirdir'de Açıldı

II. Uluslararası Posta Sanatı Sergisi Eğirdir'de Açıldı Sergiye, 22 ülkeden 140 sanatçı katılırken 200’ün üzerinde eser ...